Ballet

Wat is Klassiek ballet?

 

Klassiek ballet is de basis van alle dans. Centraal staat een stabiele lichaamshouding van waaruit wordt gewerkt aan een perfecte controle van de dansbewegingen. Coördinatie van armen en benen, vloeiende overgangen van bewegingen en algehele gracieuze uitstraling completeren het klassiek ballet. In deze danslessen maakt de leerling zich de klassiek ballettechniek eigen, waardoor de algehele lichamelijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. De groepen werken aan de barre, au milieu en het allegro. Hiernaast vergeten we het dansante deel van de les niet. Heerlijk dansen door de zaal met mooie grote sprongen en pirouettes hoort hier zeker ook bij. De moeilijkheidsgraad stijgt naarmate het niveau en de leeftijd van de groep stijgt. Deze dansles wordt gegeven aan kinderen vanaf 4 jaar tot en met volwassenen.

 

Hoe is Klassiek ballet ontstaan?

 

Ballet is ontstaan in de 15deeeuw in Italië. Ballet is afgeleid van het Italiaans woord “ballo” (dans).  Door Catherina de Medici is het ballet naar Frankrijk gebracht. Lodewijk XIV (ook wel “de Zonnekoning” genoemd) heeft hier voor een grote ontwikkeling gezorgd. Hij stichtte later de 1steballetschool “Académie Royale de Danse”. Hier werden de vijf basisposities beschreven en ontwikkelde het ballet zich steeds verder.

 

Waarom Klassiek ballet?

 

Ballet is goed voor je flexibiliteit en balans. Het zorgt voor een goede coördinatie en motoriek. Hier heb je de rest van je leven profijt van. Verder zorgt het voor een verfijnde elegantie, een rechte en sterke houding waardoor je zelfverzekerd in het dagelijkse leven staat.

 

Waar wordt Klassiek ballet gegeven?

 

Dit wordt in alle drie de dansscholen gegeven, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Zwanenburg. Omdat dit voor verschillende leeftijden wordt gegeven, kun je het lesrooster raadplegen op deze site of mailen naar [email protected]