Dansvormen

Welke danslessen worden gegeven?
 
Peuterdans vanaf 2 jaar:
De peuter krijgt in de danslessen de mogelijkheid om zich te uiten in dans op een manier die aansluit bij zijn/haar ontwikkelingsniveau. Dans spreekt de peuter aan in zijn totaliteit en stimuleert de totale ontwikkeling.  Dit gebeurt op een speelse manier, waarin het dansplezier voorop staat. In deze les wordt gewerkt aan lichaams- en ruimtebesef, doormiddel van attributen, liedjes en samen te ontdekken hoe je in de ruimte kunt bewegen en dansen.
 
Kleuterdans:
De kleuter wordt in de danslessen spelenderwijs met dans in contact gebracht. Door middel van muziekjes, liedjes en dansjes en korte oefeningen krijgt de kleuter de beginselen van het klassieke ballet, jazz ballet, streetdance en moderne dans aangereikt. Er wordt aandacht besteed aan de creativiteit, coördinatie en houding van de kleuter. En natuurlijk niet te vergeten staat het dansplezier in de les voorop!!
 
Klassiek ballet:
Klassiek ballet is de basis van alle dans. Centraal staat een stabiele lichaamshouding van waaruit wordt gewerkt aan een perfecte controle van de dansbewegingen. Coördinatie van armen en benen, vloeiende overgangen van bewegingen en algehele gracieuze uitstraling completeren het klassiek ballet. In deze danslessen maakt de leerling zich de klassiek ballettechniek eigen, waardoor de algehele lichamelijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. De groepen werken aan de barre, au milieu en het allegro. De moeilijkheidsgraad stijgt naarmate het niveau en de leeftijd van de groep stijgt. In deze danslessen leer je alles over ballet en wij geven deze dansles aan kinderen vanaf 4 jaar tot volwassenen.
 
Jazzballet en Streetdance:
In de Jazz/Streetdance dansles wordt de nadruk gelegd op verschillende stijlen die zich binnen de jazzdance hebben ontwikkeld. Het is de basis van voor de hedendaagse dans. Door de techniek van de jazzdance te beheersen, leer je sneller de nieuwe stijlen, zoals streetdance en hiphop. Na een opwarming waar techniek, kracht en voortbeweging van belang zijn gaan we naar een combinatie toe. Hier kun je je uitleven en dansen op de nieuwste hits. De jazzdance leert je de basispassen en de techniek en het streetdance geeft net weer een stoere touch aan de,danscombinatie.
 
Streetdance en Hiphop:
In deze les maak je kennis met verschillende dansstijlen.Streetdance, R&B, Hiphop en Jazz Streetdance en Hiphop is op dit moment een van de meest beoefende dansstijlen en erg gewild bij de jeugd. De les bestaat uit een energieke opwarming, kracht- en techniekoefeningen en natuurlijk een flitsende danscombinatie op muziek van MTV. De hiphop zorgt voor snelheid en kracht in de benen en het streetdance voegt een funky danselement toe aan de danscombinatie.
 
Streetdance 3.0:
Dit is een dansles voor volwassenen, die en van dansen houden en graag aan hun conditie werken. In deze les zijn de stijlen jazzballet en streetdance verwerkt afgewisseld met een stukje shape your body. De groep bestaat uit leeftijd 25 tot 55 jaar en is voor iedereen die graag wil dansen.
 
Jazzballet, Streetdance, Musical:
Voor de jongste kinderen vanaf 5 jaar die hip willen dansen. Wij bieden hen veel variatie in de dansles zodat zij hierna eventueel een keuze kunnen maken voor een dansvorm die het beste past bij de leerling. In deze les komen de volgende vormen aanbod. Jazzdans voor alle basispassen, streetdance voor het stoere deel en musical en Show voor het speelse effect. De
danscombinaties worden op diverse bekende en hippe muziekjes gedanst.
 
Moderne dans:
Moderne dans is een dansvorm die uit het klassiek ballet is ontstaan. De techniek en kracht is hier ook van belang. Bij moderne dans komt improvisatie en creativiteit om de hoek kijken terwijl je ondertussen toch ook de techniek uit de Graham en Cunningham stijl krijgt aangeleerd. Alles wordt hier uit een wat lossere manier bekeken met veel zwaaien, contractions en vloeiende bewegingen. De moderne dans wordt steeds populairder, dus kom het in de dansles uitproberen.