Hiphop en Streetdance

Wat is Streetdance en Hiphop?

 

In deze les maak je kennis met verschillende dansstijlen. Streetdance, R&B, Hiphop en Jazz, Streetdance en Hiphop is op dit moment een van de meest beoefende dansstijlen en erg gewild bij de jeugd. De les bestaat uit een energieke opwarming, kracht- en techniekoefeningen en natuurlijk een flitsende danscombinatie op muziek van MTV. De hiphop zorgt voor snelheid en kracht in de benen en het streetdance voegt een funky danselement toe aan de danscombinatie.

 

Hoe is Streetdance en Hiphop ontstaan?

 

Streetdance en Hiphopis een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansscholen maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Streetdance kan gezien worden als een onderdeel van Hiphop en funkdansstijlen, die al in de jaren tachtig ontstonden. Er zijn geen regels en technieken, alle bewegingen zijn goed. Iedereen kan zijn eigen versie maken. De dansvorm ontwikkeld zich nog steeds en is de basis voor nieuwe stijlen zoals popping, locking etc.

 

Waarom Streetdance en Hiphop?

 

Het is een van de nieuwste dansvormen.  Door de opkomst van MTV en de videoclips die daarbij horen, is het voor tieners een uitdaging om deze populaire dansvorm te leren.

 

Waar wordt Streetdance en Hiphop gegeven?

 

Dit wordt in alle drie de dansscholen gegeven, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Zwanenburg. Omdat dit voor verschillende leeftijden wordt gegeven, kun je het lesrooster raadplegen op deze site of mailen naar [email protected]