Jazzballet en Musical

Wat is Jazz ballet en Musical dans?

Jazzdans is een Amerikaanse dansstijl die opkwam in het begin van de vorige eeuw en nu voornamelijk wordt toegepast binnen musicaltheater, film, cabaret en televisie.  Het is feitelijk een mengelmoes van de Afrikaanse muziektraditie die in  aanraking kwam met de westerse opvattingen over dans. De jazztechniek kenmerkt zich door het geïsoleerd bewegen van lichaamsdelen (hoofd, schouders, bekken) en veel bewegingen met licht gebogen benen.

Hoe is Jazz ballet en Musical dans ontstaan?

De oorsprong van de Jazzdans is te vinden in West-Afrika als een expressie van inboorlingen. Dans was een belangrijk bestanddeel van het sociale en religieuze leven van de Afrikaan, maar dit gebeurde altijd in combinatie met het maken van muziek. De jaren dertig en veertig vormen het begin van de moderne jazzdans. De authentieke Afro-Amerikaanse dans mengde zich met invloeden uit de moderne dans en het ballet. Hieruit ontstonden swingende, aardse en gevoelige dansstijlen. Deze verschillende dansstijlen noemde men Modern Jazz. Kenmerkend hiervoor zijn de strakke en energieke bewegingen, die als accenten van de dans samenvallen met de accenten en beat van de muziek. Dit maakt het zeer geliefd in musical, film en televisie (show/musicaldans).

Waarom Jazz ballet en Musical dans?

Voor de jongste kinderen die hip willen dansen. Wij bieden hen veel variatie in de dansles zodat zij hierna eventueel een keuze kunnen maken voor een dansvorm die het beste past bij de leerling. Zij leren hier de basispassen die nodig zijn voor het streetdance en hiphop. De musical geeft een speels effect zodat jonge kinderen genoeg uitdaging krijgen. De danscombinaties worden op bekende en hippe muziek gedanst.

Waar wordt Jazz ballet en Musical dans gegeven?

Dansschool Hoofddorp    

Maandag 15.45 – 16.30 uur

Woensdag 16.15 – 17.15 uur

Dansschool Nieuw-Vennep  

Woensdag 15.15 – 16.00 uur

Vrijdag 15.45 – 16.45 uur

Dansschool Zwanenburg 

Woensdag 17.00 – 18.00 uur

Woensdag 18.00 – 18.45 uur Tik Tok dans