Moderne dans

Wat is Moderne dans?

 

Moderne dans is een dansvorm die uit het klassiek ballet is ontstaan.  In deze stijl zijn techniek, kracht van belang maar improvisatie en creativiteit komen ook om de hoek kijken. Alles wordt hier uit een wat lossere manier bekeken met veel zwaaien, contractions en vloeiende bewegingen. De moderne dans wordt opgebouwd uit de Graham en Cunningham technieken. Moderne dans wordt steeds populairder, dus kom het in de dansles uitproberen.

 

Hoe is Moderne dans ontstaan?

 

De moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw. Met het begrip modern werd vooral het onderscheid met de klassieke dans, het ballet, aangegeven dat als te formeel en verouderd werd gezien. Binnen de moderne dans staat de danservaring zelf en de innerlijke oorsprong van beweging centraal. De moderne dans ontwikkelde zich zowel in Europa als in de Verenigde Staten. Door de verschillende culturen en geografie ontstonden er verschillende stijlen. In Amerika ontwikkelde de bekende moderne stijl van Martha Graham en in Europa gebruikte men meer eigentijdse thema’s.

 

Waarom Moderne dans?

 

De moderne dans is heel afwisselend waardoor het een uitdaging is voor de danser om het te dansen. Het is een stijl die snel en langzaam kent, maar ook vrij en los is. Het is heerlijk om te doen omdat het eigentijds is.

 

Waar wordt Moderne dans ballet gegeven?

 

Dit wordt in alle drie de dansscholen gegeven, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Zwanenburg. Omdat dit voor verschillende leeftijden wordt gegeven, kun je het lesrooster raadplegen op deze site of mailen naar [email protected]